top of page

Tjuv - Sista minuten Halloweenkostymer

Vet du inte vad du ska klä ut dig till på halloweenfest eller maskeraden? Eller har du helt enkelt glömt bort att skaffa en dräkt? Ingen fara, här kommer ett tips på en dräkt som du enkelt slänger ihop i sista minuten med saker som du redan har hemma.



Tröja

För att skapa en tjuv börjar vi med en tröja. Här kan du själv välja om du vill köra på en svart tröja vilket skapar en helsvart dräkt, eller om du vi köra på en vit och svart randig tröja vilket skapar en mer klassisk tjuvdräkt.



Svarta byxor

Har är det inte så noga vad för typ av byxor det är så länge det är heltsvarta. Som tjuv vill man ju inte bli sedd när man smyger runt i skuggorna.



Svart mössa

Det är väldigt vanligt att tjuvar i filmer och böcker har svarta mössor på huvudet för att smälta in ännu mer i skuggorna. I vårt exempel har vi använt oss av en tunt stickad, svart mössa.



En mask

För att tydligt visa att vi är tjuvar behöver vi den klassiska svarta tjuvmasken. Den kan du antingen skapa med hjälp av en svart remsa tyg som du klipper hål i för ögonen eller genom att klippa ut en svart mask av papper.



Något på fötterna

Avsluta dräkten med antingen ett par svarta strumpor, om du ska vara inomhus, eller ett par svarta skor, om du ska vara utomhus. Försök att välja ett alternativ som du smyger bra i.


Rekvisita

Om du vill lägga till några detaljer för att verkligen göra din dräkt komplett kan du ta med dig en ficklampa eller skapa en pengapåse.


En pengapåse skapar du enkelt genom att t.ex. ta en matavfallspåse och vända ut och in. Skriv ett stor pengatecken på påsens sida för att tydligt visa vad påsen innehåller.


Färdig!

Nu är din tjuvdräkt färdig och du är redo för halloweenfesten eller maskeradpartyt. Och det bästa av allt är att du endast har använt dig av saker som du redan har hemma.


Vill du ser fler tips på maskeraddräkter som du kan svänga ihop i sista minuten så har vi samlat alla våra inlägg här.

bottom of page