top of page

Intervju med våra ledare - Louise

En ny termin har startat och det känns som att det är dags för en presentation av ledarna som vi har här i Teatergruppen Showtajm. Först ut är Louise som är huvudansvarig ledare för föreningens grupper och som även sitter med i styrelsen som sekreterare. Hur ser din teaterhistoria ut?

Jag började spela amatörteater som 12-åring i olika uppsättningar och efter 8 år på scen tog jag klivet ner från scen och började istället hålla i egna grupper för yngre barn och även regissera deras föreställningar. Jag tyckte det var roligt att spela teater men jag upptäckte att jag verkligen brinner för att skapa och producera föreställningar. Nuförtiden lämnar jag med glädje över scenljuset till andra och jag håller mig till de roller som jag tycker är roligast: regissör och producent. Vad är det roligaste med att vara ledare?

Det roligaste med att vara ledare är att se deltagarna växa och se hur de blir säkrare både i sig själva men också inför andra. Att få vara en del av den resan är väldigt speciellt. Jag har haft barn i mina grupper som varit så nervösa på sin första träning att det knappt vågat säga sitt namn men som terminen därpå varit redo att ta sig an huvudrollen och då kan man inte annat än känna sig stolt.


Vad är det roligaste med teater?

Det roligaste med att teater är att bygga upp föreställningen. Att få bygga rekvisita, kulisser och sy kläder. Från att ha varit lite text på ett papper till att vara en levande föreställning.


Det är också otroligt roligt just att teater är så levande till skillnad från tex. film där du enkelt kan göra en omtagning om det inte blev som du ville. I teaterns värld kan man inte göra det. Blir det fel så blir det fel, man får bara lösa det så gott det går. Det är alltid lika spännande att se vad som ska hända.


Något annat som är väldigt speciellt med teater är att man blir otroligt tighta med sina medskådespelare när man göra teaterföreställning, särskilt om det är lite större uppsättningar. Man kommer otroligt nära varandra och man blir nästa som en familj. Det känns alltid lika tungt när man har spelat den sista föreställningen i en viss uppsättning och gruppen kommer splittras.Vad är ditt roligaste teaterminne?

Oj, jag har så många, det är svårt att bara välja ett. Men jag har många roliga minnen när det har gått fel under en föreställning. Det är alltid lika roligt att se om man ska lyckas rädda situationen eller inte.

Senaste inlägg

Visa alla

Inställd träning v.18

Alla träningar under vecka 18 är inställda då hela Aggarpshallen är uppbokad hela veckan för Svedala mässan. Vi ses igen som vanligt vecka 19 istället.

留言


bottom of page