top of page

Grease - Sista minuten Halloweenkostymer

På jakt efter en enkel halloweendräkt som du snabbt kan slänga ihop och där du dessutom inte behöver handla in några saker? Då har du kommit rätt. Vi har skapat en hel serie med tips på sista minuter dräkter som du hittar här.


Vi tar oss tillbaka till 50-talet genom att klä ut oss till karaktärer från filmen Grease. Välj själv om du vill vara en av T-birds eller om du vill köra på Sandys stil i den avslutande scenen.


Två personer utklädda till två karaktärer från filmen Grease


T-birds

Tröja

När de kommer till tröjorna som medlemmarna i gänget T-birds har så varierar de i färg. Vilken enfärgad t-shirt som helst funkar. Siktar du på karaktären Danny så är det svart t-shirt som gäller.


En svart t-shirt som hänger på en galge.

Byxor

Alla gängets medlemmar har löst sittande jeans där de kavlat upp benen så att strumporna syns. Danny däremot har svarta jeans, även de ganska löst sittandes.


Ett par svarta jeans som hålls upp av ett par händer.

Skor

Svarta Converse var väldigt vanligt på 50-talet och alla T-birds har Converse vid något tillfälle i filmen. I slutscenen har Danny dock vad som ser ut som svarta finskor.


Skinnjacka

Det viktigaste är nog trotts allt skinnjackan som är T-birds kännetecken. På deras står det ju T-birds på ryggen men det kan man strunta i. Så länge du har en skinnjacka kommer alla förstå precis vad du ska föreställa.


En svart skinnjacka hängandes på en galge.

Detaljer

Vill du göra det där lilla extra för att göra din dräkt perfekt så är det hårgelé i håret som gäller. Frisyren var väldigt viktig på den här tiden och T-birds hade alltid gott om hårgelé i håret och en kam i bakfickan.


Sandy

Tröja

Toppen som Sandy har i slutscenen är ganska speciell. Det är en svart axellös topp utan ärmar. I vårt exempel har vi en axellös top men med ärmar.Byxor

I originalfilmen har Sandy vad som ser ut som ett par svarta, blanka tights eller byxor med hög midja. Men ett par svarta jeans funkar alldeles utmärkt.


Ett par svarta jeans som hålls upp av ett par händer.

Skor

Det är kanske inte alla som äger ett par röda högklackade skor, men ärligt talat kommer vilka svarta högklackade skor som helst att fungera lika bra. Alla kommer förstå precis vem du är utklädd till.


Hår

Frisyren Sandy har i slutscenen är en ordentligt permanent, vilket du kanske inte är så sugen på att göra, men du kommer få ett precis lika bra resultat med bara en locktång.


En hand som håller i en locktång.

Smink

Vi får inte glömma de karaktäristiska röda läpparna som Sandy har under den sista scenen. Välj det mest klarröda läppstift eller läppglans du har.


Färdig!

Där har du nu en perfekt parutstyrsel för dig och din kompis eller dig och din partner. En enkel utklädnad som du snabbt slänger ihop, endast med saker som du redan har hemma.


Vill du har fler tips på sista minuten utstyrslar hittar du de här.

Comentarios


bottom of page