top of page

Alice i underlandet - Sista minuten Halloweenkostymer

Halloween närmar sig och den stående frågan är vad man ska klä ut sig till. Det är kanske inte alltid som man vill gå och köpa en dyr dräkt från en butik, och ibland glömmer man bara bort det tills sista minuten när det är försent. Här kommer därför ett tips på en maskeraddräkt som du enkelt kan göra med saker du redan har hemma. Det du har hemma kanske inte kommer se exakt ut som originalet men det kommer duga alldeles utmärkt.



Blå klänning

Först och främst behöver du en ljusblå eller klarblå klänning, gärna en slät klänning utan mönster eller detaljer. I den tecknade filmen har Alice en klänning med kort ärm, men klänningen som vi hade hemma hade inga ärmar, utan endast breda band. Men den är tillräckligt likt för att det ska fungera ändå.



Vit t-shirt

Vi valde att ha en helt slät vit t-shirt under klänningen. I den tecknade filmen har Alice ingenting under klänningen eftersom klänningen i sig har ärmar. Egentligen har hon också ett helt förkläde men vi hade bara ett kort förkläde. Vi valde därför att kompensera med en vit t-shirt under klänningen istället.



Förkläde

Alice har som sagt egentligen ett helt förkläde som täcker hela framsidan av klänningen men vi hade bara ett kort förkläde vilket ju fungerar lika bra. Har man inget förkläde hemma kan man göra ett genom att kombinera en diskhandduk och ett skärp.



Svart diadem

Alice har ett väldigt karaktäristiskt svart hårband eller ett diadem. Har du ett svart diadem som vi, så kör på det. Har du inte det kan du återskapa hennes svarta hårband genom att knyta ihop en bit svart band.



Svarta skor

Avslutningsvis ett par enkla svarta skor. Alice ser ut att ha ett par svarta ballerina skor med spännen i den tecknade filmen, men vilka helsvarta skor som helst fungerar utmärkt.



Färdig!

Så där ja. Nu har vi slängt ihop en enkel, men snygg, sista minuten dräkt baserat på saker som du redan har hemma och du är nu redo för halloweenpartyt eller maskeradfesten.


Vill du se fler tips på enkla halloweenkostymer som du snabbt slänger ihop i sista minuter hittar du de här.

bottom of page