Vanliga frågor inför föreställningen

Finns det parkering?


Ja, det finns två stora parkeringar i anslutning till Folkets hus. Den ena ligger intill foajén och den andra är precis över gatan och det finns normalt plats till alla. Skulle dessa parkeringar vara fulla så finns det ytterligare en större parkering ca 400m längre bort vid marknadstorget.
Hur kommer man till Folkets hus med lokaltrafik?


Buss 141 från Malmö stannar precis bakom Folkets hus, station "Segestrand" och sedan är det en mindre promenad på 1-2 minuter för att komma runt till ingången. Buss 165 från Lund/Trelleborg stannar på stortorget vilket är ca 1 km från Folkets hus, en promenad på ca 10 minuter. Tåg från Malmö eller Simrishamn/Ystad stannar på stationen som också ligger i anslutning till stortorget så det är också 1km från Folkets hus, detta är en promenad på ca 10 minuter.
Är lokalen tillgänglighetsanpassad?


Folkets hus är delvis anpassat för rörelsehindrade och personer med syn- och hörselnedsättning Vid ingången till Folkets hus finns det en ramp där man kan köra upp både rullstol och rullator eller andra hjälpmedel. Väl inne i foajén är det platt och inga trösklar att ta sig över. Handikappsparkering finns på båda parkeringarna, och den närmste är precis in till entrén. Handikappsanpassad toalett finns också att tillgå i foajén bredvid de andra toaletterna, direkt till höger när man kommer in i på Folkets hus.
Finns det garderob?


Ja det finns en garderob i foajén, och den hittar ni direkt till höger när ni kommer in på Folkets hus. Vänligen observera att denna garderob är obemannad hela tiden och vi tar inte ansvar för eventuella stölder och ber er därför att inte lämna era värdesaker i era jackor.
Kommer det finnas möjlighet att köpa fika?


Absolut, om man känner sig sugen på något gott att äta eller dricka så kommer caféet att vara öppet 1 timme innan föreställningen börjar. Nytt för i år är att vi kommer att ställa upp bord inne i salongen så man kan mumsa på sin fika både innan och under förestälningen. Vill man redan nu spana in vad man kommer att kunna köpa i kiosken kan man titta här.
Vilka betalningsmöjligheter finns det?


Hos oss kan ni endast betala med kontant ellet Swish, vi har tyvärr ingen möjlighet att ta emot kort.
Kommer det finnas program till föreställningen?


Vi har ett digital program för denna föreställningen som ni kommer kunna se genom att antingen läsa QR-koden eller använda direkt länken som några av barnen går runt med innan föreställningen.
Jag har glömt kvar något i lokalen, vad gör jag?


Kontakta oss efter avslutad föreställning om ni glömt kvar något i antingen foajén eller salongen.
Kan jag lämna in blommor?


Absolut. Det kommer finnas ett inlämningsstation i foajén där du kan lämna in dina blommor så tar vi hand om dem och ställer de i vatten under föreställningen. Glöm inte att skriva namn på blommorna så att de kommer till rätt person.
Måste jag skriva ut biljetterna?


Det går bra att visa upp biljetterna direkt på mobilen eller visa upp en utskriven biljett.
Föreställningen är gratis måste jag boka biljetter?


Ja. Även om föreställningen är gratis måste du boka biljetter. Detta för att vi ska kunna planera för hur många som kommer och för att försäkra oss att vi inte bjuder in fler än vad lokalen tillåter.