top of page

Häxa - Sista minuten Halloweendräkter

Inte sugen på att lägga pengar på dyra halloweendräkter i år? Vi förstår dig. Därför har vi samlat förslag på maskeraddräkter som man enkelt kan svänga ihop i sista minuten och där du bara behöver saker som du redan har hemma. Vill du se hela listan hittar du den här.Svart klänning

Vi kommer basera den här dräkten kring en svart klänning men en svart kjol och en svart tröja går självklart också utmärkt. Klänningen vi använder i exemplet är stickad vilket gör den lite tjockare.Tights

Häxor är inte kända för att ha bara ben och vi har därför valt att köra på ett par tjocka, svarta tights i exemplet, men det går precis lika bra med en annan färg. Den moderna bilden av en häxa är det inte ovanligt att man ser både neongröna och mörklila strumpbyxor. Vill man ha nylonstrumpor istället för de lite tjockare tightsen så går det så klart också bra.Något på fötterna

Man behöver ju såklart något på fötterna. Ska du vara inomhus är vårt förslag att du tar ett par svarta strumpor och ska du vara utomhus föreslår vi ett par svarta, släta skor. Har du nylonstrumpor och ska vara inomhus behöver du så klart inga extra strumpor.


Detaljer

Vill du lägga till detaljer till din dräkt för att utmärka den ännu mer kan du t.ex. vira ett par svarta sjalar runt axlarna, ju fler desto bättre. Detta kommer göra din dräkt mer lik den gamla, klassiska bilden av en häxa som gärna hade många lager med både kläder och sjalar.


Har du en gammal häxhatt liggandes i garderoben är det dags att damma av den nu.Smink

När det kommer till smink kan du välja mellan om du vill köra på den mer moderna häxan med roliga färger eller om du vill köra på den mer klassiska häxan som man ser i sagorna.


Den moderna häxan

Den moderna häxan har oftast ett helt slätt ansikte, neongrön eller mörklila ögonskugga och mörka, matta läppar. Den har stilen har sällan mycket detaljer utan fokuset här ligger på ögonen och den mörka munnen.


Den klassiska häxan

Den klassiska häxan är betydligt mer obehaglig än den moderna häxan. Här är det rynkor, mörka ögonbryn och gärna en vårta på näsan som gäller. Rynkor fixar du enkelt med en kajalpenna eller mörk ögonskugga. En vårta kan du skapa genom att måla en rund liten fläck med ögonskugga. Även den klassiska häxan brukar ha mörka, matta läppar.


Färdig!

Sådär ja! En snabbt och enkelt skapad häxdräkt helt baserad på saker som du redan har hemma. Så nu behöver du inte längre vara orolig över vad du ska vara på maskeradpartyt eller halloweenfesten, för din dräkt är redan klar.


Vill du se fler förslag på enkla dräkter som du snabbt svänger ihop i sista minuter hittar du alla vår tips här samlade på ett och samma ställe.

Comentarios


bottom of page